Ik ben STERK

Ik ben Debby van Hoof. Ik ben 40 jaar en moeder van 2 kinderen: Zoë van 7,5 en Sem van 6 jaar. Ik ben eigenaresse van het bedrijf "Ik ben STERK", waarin ik kinderen en gezinnen coach en begeleid.

Ik geef Rots & Water training om o.a. het zelfvertrouwen van kinderen in de leeftijd van 5 t/m 18 te vergroten. Ik werk doel- en kindgericht door dichtbij de beleving van het kind te blijven en het kind in zijn/haar kracht te zetten. Ik werk competentiegericht waardoor het kind zich op speelse wijze kan laten ontwikkelen. Sinds 2000 ben ik werkzaam in de jeugdzorg. Ik heb op verschillende plekken gewerkt:

  • Pedagogisch medewerker in een behandelinternaat voor kinderen van 6-12 jaar
  • Pedagogisch medewerker in een crisis/observatietehuis voor kinderen van 0-12 jaar
  • Groepsleider in een jeugdgevangenis voor jongeren van 12-21 jaar
  • Pedagogisch en ambulant medewerker op een dagbehandeling voor kinderen van 5-12 jaar- begeleiding van ouders en kinderen
  • Vrijwilliger in een weeshuis in Zuid Afrika voor kinderen van 0-12 jaar
  • Vrijwilliger bij Challenge day Nederland (bekend van over de streep)
  • Vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk
  • Vrijwilliger bij Humanitas (Homestart) voor opvoedingsondersteuning

Ik heb intensief met kinderen samengewerkt aan het vergroten van competenties en vaardigheden. Ook heb ik ouders begeleid, zodat zij hun vaardigheden wat betreft opvoeden konden vergroten. Opvoeden is soms een kunst! Een onderdeel van mijn werk is het trainen en begeleiden van kinderen en gezinnen. Ik ben gecertificeerd in het geven van trainingen zoals: Solide basis (eigenwaarde verhogen en sociale competentie verbetering voor jonge meiden), Equipe (programma voor antisociale en/of delinquente jongeren) en Rots & Water (gecertificeerd door Rots & Water Nederland - Gadaku Institute www.rotsenwater.nl). Ik heb de basiscursus gevolgd en de specialisaties basisschool- breed en autisme. Verder heb ik een SPW4 diploma en heb ik een officieel HBO ervaringscertificaat.

Met deze diverse ervaringen geef ik trainingen met als rode draad Rots&Water (lichaamsgericht werken).

Het is belangrijk dat (jonge) kinderen zich goed voelen: thuis, op de club, op straat en ook op school. Jammer genoeg is dat niet altijd het geval. Sommige kinderen voelen zich onzeker, vinden het lastig om fouten te maken, zijn sociaal onhandig of hebben veel negatieve gedcahten over hun kunnen. Helaas stralen kinderen dit oo voelen ook uit. Sommige kinderen worden hierdoor gepest, worden eenzaam of juist heel snel boos; ze krijgen thuis een grote mond, gaan clownesk gedrag vertonen of halen troost uit bijvoorbeeld eten/i-pads. Ik wil (deze) kinderen helpen zodat hun zelfvertrouwen groter wordt, want daar ligt de basis. Daardoor voelen ze zich lekker in hun vel en dan stralen ze dat uit naar iedereen die dit maar wil zien! Ik geniet enorm als ik kinderen zie groeien in hun ontwikkeling en zie dat ze steeds meer durven, keuzes kunnen maken, handiger worden in sociaal contact en meer zelfvertrouwen krijgen. En bovenal dat ze veel plezier hebben met elkaar tijdens de training, zonder plezier kan niemand leren. Daarom begeleid ik en geef ik met heel veel liefde en passie de Ik ben sterk (Rots & Water) training met mijn bedrijf:"Ik ben STERK".