Kinderen met autisme

Rots & Water is uitermate geschikt voor kinderen met autisme. Ik heb een speciale Rots & Water training gevolgd voor het geven van de training aan kinderen met autisme en ik heb ervaring in het werken met kinderen met autisme.

Voor kinderen met autisme is de wereld vaak onvoorspelbaar en chaotisch. Veel autistische jongeren zijn niet erg weerbaar; worden vaak gepest, weten niet hoe ze in allerlei situaties mogen/moeten reageren, zowel verbaal als fysiek en kunnen daardoor, als de druk te hoog oploopt soms "ontploffen" met alle gevolgen van dien. Ook de omgekeerde reactie komt veel voor: zich (nog verder) in zichzelf terugtrekken en zich afzijdig houden met als gevolg een toename van depressieve gevoelens. Beide patronen worden door de jongeren zelf vaak niet herkend.

Rots & Water leert ze om zichzelf en de wereld beter te leren kennen en daardoor kunnen ze beter met zichzelf en de wereld om hen heen.  Ze ontwikkelen sociale en emotionele vaardigheden. Fysiek bewustzijn => emotioneel bewustzijn => zelfbewustzijn is (juist) ook voor autisten een noodzakelijke en zeer toepasbare leidraad.

Ik geef de training individueel of in groepjes van maximaal 4 kinderen

Meest recente reacties

03.12 | 20:58

Beste Lamiye,
Bedankt voor je bericht!
Als je even een mail stuurt dan kan ik je wat beter informatie geven.
Groetjes Debby

18.11 | 00:27

Geachte heer/mevrouw,
Ik zou wat meer info willen erover onder andere de dagen tijdstip en de prijs.

Met vriendelijke groet,

Lamiye can

Deel deze pagina